Koronavirus ja salaliittoteoriat

Koronavirusta koskeviin salaliittoteorioihin kuuluu ajatus tehottomista rokotteista. Mikseivät asiantuntijat haluaisi torjua kulkutauteja mahdollisimman tehokkaasti? Kysehän on myös heidän omasta turvallisuudestaan? Hyvin harva heistä kai eristäytyy totaalisesti kontaktista tavalliseen kansaan ja ihmismassoihin.

Meille kuitenkin varmuudella valehdellaan paljosta. (Katso kirjoitukseni taloudesta, vapaasta tahdosta ja ajasta.) Olemme tässä mielessä vallanpitäjien armoilla, emmekä voi tietää milloin luottaa heihin. ”Totta, valetta vai puoliksi totta?”

Ainoat selitykset tehottomille rokotteille olisivat nähdäkseni eliitin ja heidän kätyreidensä eksklusiivinen parempi rokote tai yliluonnollisin keinoin heille tuleva suoja. Jälkimmäinen olisi tietenkin hyvin erikoinen tarina, mutta siinä he — eliitin eliitti? — ehkä ottaisivat viruksen pois elimistöstään taikakyvyillä, mutta eivät ryppyjä naamastaan, koska niillä ei ole väliä ”tantrisessa seksissä”?

Hyvin suuri määrä hyväosaisiakin ihmisiä ei eristäydy ihmismassoista kaupunkiympäristöissä. (He olisivat salaliittoteoriassa tehottomattomasti rokotettujen ympäröimiä tai tehottomasti rokotettuja.) Hyvin monen täytyisi olla mukana salaliitossa tai hyvin suuri määrä ihmisiä olisi eliitin mielestä varaa menettää. Kumpikin lienee mahdollista. Jo oikeiston ja taloustiedehuijausten koko on aikamoinen? (Voisiko hierarkiassa elävä myös tyytyä asemaansa ja tehottomaan rokotteeseen?) Ja kaikkia ihmisiä ei tarvita järjestämään työntekijöinä elämän perusedellytyksiä eliitille?

Tavalliselle kansalle on kuitenkin järjestetty kivojakin asioita kuten lukutaito ja sosiaaliturva, toisissa maissa paremmin kuin toisissa. On merkkejä myös myötämielisestä asenteesta meitä kohtaan. Johtaisiko se aika kelvolliseen rokotteeseen tavalliselle kansalle? Ja sama porukka tuskin ainakaan loisi viruksia?

Paljon merkittäviä henkilöitä on kuollut koronavirukseen. Salaliittoteoriaselitys vaatisi sen, että jotkut heistä vain ottaisivat sellaisen lähdön ja ylläpitäisivät niin valetarinaa. Tuskin heitä pakotettaisiin tekemään niin? Vai voisivatko hyvät saavuttaa tismalleen tuon verran?

Todistamani valheet ovat kuitenkin mielestäni jo paljon. En tiedä tuleeko niiden päälle jotain koronavirukseen liittyvää. Miksi sitten sen verran epäreiluutta kansaa kohtaan? Miksei enempää? Onko kyse omatunnosta? Vai asettaako jokin muu reunaehdot vallanpitäjien toiminnalle? Laittaako karkeaan malliin pahat vallanpitäjät itsesi ja hyvän Jumalan väliin? (Isompaan sitten lisäksi Saatana, amoraalisia jumalia, Buddha, eri valtiot ja pelivuorot näille kaikille?) Onko kyse kaiken huomioivista pelikaavoista ja ”karmaoptimeista”?

Onko maapallon historiassa kyse kamppailusta siitä, mihin asentoon nämä paikat laitetaan, millaista väkeä ne tuottavat ja miten niissä eletään? Jotkut ovat halunneet jyrätä maapallon tyhjäksi ja osa on rakentanut? Mikä olisi hyvän näkökulmasta valmiiksi rakennettu maapallo? Jäisikö jäljelle pahojen linnakkeita, joita ei saisi pois hyväksyttävällä hinnalla?

Comments