Häirintää? III

Olen jatkanut syömishäiriöiden pohtimista. Niihin liittyvä viestini poistettiin keskustelufoorumilta eatingdisordercentral.com ja tunnukseni suljettiin. Alla kuva samasta viestistä My Fading Obsessions -keskustelufoorumilta. Epäilen vieläkin, että psyykkisiä ongelmia aiheutetaan tietoisesti ja suunnitelmallisesti.

(Monster Studykin on sinänsä vain ”valemaailmaa” ja ”julkisia tekstejä”? Ehkä ”lakisääteinen” paha paljastaa kasvonsa -kohta kuten jotkin hyvin oudot valokuvat vallankäyttäjistä? Hyvät saivat tismalleen sen verran läpi? Epäselvyys tutkimustuloksista ynnä kaikki? Itsekään en tahdo saada mitään läpi?)


Miten syömishäiriöt alkavat?


Hei. Minulla oli lapsena syömishäiriö. Lähes kaikki ruoka maistui minusta niin pahalta että oksensin. Uskon että se aiheutettiin minulle hypnoosilla tai jollain vastaavalla. Pahoja ihmisiä asui naapurustossani. Aloin myös kärsiä punastelusta ja epäilen, että se aiheutettiin samankaltaisilla mielenhallintakeinoilla. Jos joku olisi kysynyt minulta silloin, kuinka nuo ongelmat alkoivat, en olisi osannut vastata. Olen vasta hiljattain alkanut muistaa nuo tapahtumat. Olen miettynyt onko tämä tavallista. Epäilen että useimmat ihmiset eivät usko minkäänlaisen mielenhallinnan olemassaoloon, mutta minusta tuntuu, että kokemukseni ovat jossain määrin samanlaisia kuin Monster Study. (1930-luvulla Yhdysvalloissa orpolapsilla järjestetty psykologinen koe, jossa joidenkin lähteiden mukaan onnistuttiin aiheuttamaan puhevaikeuksia.)


Olen kirjoittanut muistoistani blogiini. Alla tähän aiheeseen liittyviä lainauksia.


”Minulla on muisto hänestä aiheuttamassa minulle syömishäiriö hypnoosin avulla varhaislapsuudessani. Hän sai ruoan maistumaan minusta pahalta. ’Saat sitten syödä koko ajan lempiruokaas.’, muistan hänen puhuneen minua vastaanottavaisemmaksi. Pidin vain kalapuikoista sen jälkeen. Perunat saivat minut oksentamaan.”


”Sai jotenkin (nolaamalla kai?) aiheutettua punastelun alkamisen minulla neljännellä luokalla. ’Se on sun hermostossa, etkä pääse siitä ikinä eroon!’, hän sanoi.”


”Epäilen, että hän osallistui punasteluni aiheuttamiseen ala-asteella. ’Minkä värinen on paloauto?’, hän kerran kysyi minulta toistuvasti, enkä ymmärtänyt, mistä oli kyse. Hän kai sai minut tiedostamaan ensimmäisen kerran, että posket voivat tulla punaisiksi, ja syötti mieleeni ajatuksen, että se on jotain kauheaa, jota tulee hävetä. (Opettaako joku tällaisia temppuja lapsille?)”


(Se on lista lapsuuteni kiusaajista.)


Tämä viestini poistettiin Syömishäiriölapset-ryhmästä Facebookissa. Kuvakaappauksen ottamisen jälkeen muokkasin tekstiä vielä näin: "(sokerittomalla) kaakaojauheella". Kysyin yhdeltä ryhmän ylläpitäjistä Facebook Messengerillä syytä viestini poistamiseen, mutta en ole saanut vastausta.


Kävin tapaninpäivänä jakamassa lappuja blogini osoitteella HurstinAvun ruokakassijonossa Tallinnanaukiolla Helsingissä. Lapuissa oli WordPress-blogini osoite ja teksti ”Vaikea selittää. Toivoisin että lukisit.” Jaoin ainakin 20 lappua ennen kuin minut häädettiin pois paikalta. Lähdin pois vasta toisesta kehotuksesta. Heikki Hursti sanoi minulle, että siellä oli niin helppo jaella niitä, koska he olivat siellä. Vähän myöhemmin sanoin toiselle HurstinAvun työntekijälle tyytyväisenä: ”Aika monta sain perille. Sori.” Hän vastasi: ”No se ei meitä haittaa.” Sen jälkeen hän kysyi, mitä lapussa oli, annoin hänelle yhden ja lähdin pois.

Seisoin jonon vieressä ja ojensin lappuja jonottajille. Useimmat ottivat lapun vastaan. ”Se on kiinnostava, lupaan. En haaskaisi aikaasi.”, toistelin. He näyttivät minusta olevan kovin huonossa kunnossa. Huonommassa kuin ihmiset kuvissa Hurstin joulujuhlista. Keskustelu yhden, hieman paremminvoivan näköisen, lapusta kieltäytyneen naisen kanssa meni näin: ”Mikä se on?” ”Se on viesti...” ”No ei sitten.” Muutama muukin kieltäytyi. Itse en olisi menneisyydessä ”unissakävelijänä” ottanut vastaan mitään lappuja tuntemattomilta.

WordPress-blogini sai tapaninpäivänä ja sitä seuraavana päivänä yhteensä neljä lukijaa. Paranoiani sanoo, että aikeeni paljastuivat jo, kun vierailin päivää aikaisemmin HurstinAvun nettisivuilla ja Facebook-sivulla, ja että minua osattiin odottaa.

Lähetin HurstinAvulle viime vuonna talvella sähköpostiviestin otsikolla Uskonnollista spämmiä — konkreettinen hyvä ja paha (Voiko Sauli Niinistö olla ”saatananpalvoja”?). Siinä oli kaikki senhetkisen blogini tekstit.

Olen jakanut samanlaisia lappuja myös Helsingin yliopiston opiskelijaravintoloissa (yli sata lappua aikavälillä lokakuu 2023 — tammikuu 2024). Minusta on tuntunut, että ”ruotsalaispiirteisten” ja etenkin ”juutalaisjengiin” (yleensä goy-statuksella ehkä) kuuluvan oloisten ja tyylisten osuus läsnäolijoista on ollut silloin kovin suuri. Jälkimmäistä havaintoa ja tuntumaa on vaikea selittää, mutta olen yrittänyt profiloida heitä hiukan Pinterestissä: https://pin.it/cbwNgMh.

”Liian ilmeinen siviiliasuinen poliisi” (?) kokonaan Karl Kani -vaatteissa bussipysäkillä Elielinaukiolla (9.10.2023)


Comments